Rolf Sanchez, tijdens de Heideweek op het podium in Ede.
Rolf Sanchez, tijdens de Heideweek op het podium in Ede. Mambou Productions

Heideweek maakt eerste artiesten en thema bekend: ‘Indrukwekkende line-up’

26 maart 2024 om 09:00 Evenementen Heideweek

EDE Het bestuur van de Heideweek heeft dinsdagmorgen de eerste artiesten bekend gemaakt voor de feestweek in augustus. Onder meer de geboren Edenaar Rolf Sanchez, Marco Schuitmaker en Emma Heesters komen in Ede optreden.

De artiesten werden traditiegetrouw vermeld tijdens het Heideweek-ontbijt. Daar werd ook het thema van de komende editie bekend. ‘Tropical Beat is all we need’, staat dit jaar centraal. ,,Dit zonnige en energieke thema belooft een viering te worden van ritme, passie en onvergetelijke ervaringen voor alle deelnemers’’, meldt het bestuur in een persbericht.


The Dirty Daddies - Presskit The Dirty Daddies

De Heideweek begint op vrijdag 23 augustus met de Warmtebedrijf Ede Openingsavond. Daar komt het thema al direct terug. ,,Feestgangers kunnen zich verheugen op de latin vibes van niemand minder dan Rolf Sanchez, live met band. Hij is bekend van hits als ‘Mas Mas Mas’ en ‘Vas a Querer Volver’. Daarnaast is de afsluiter van deze avond weer de explosieve band, The Dirty Daddies. Met hun unieke covers van bekende hits gaan zij het publiek zeker een knallend einde van de avond geven.’’


Het dynamische trio Bram Krikke, Stefan & Sean. - JBP Productions

Op zaterdag 24 augustus staat de Henk van Keulen Feel the Beat op het programma. Ook voor die feestavond werd de eerste artiest al bekend gemaakt. ,,Met de beats van hitgevoelige nummers van onder andere het dynamische trio Bram Krikke, Stefan & Sean gaat er zeker gedanst worden’’, aldus de organisatie. 


Marco Schuitmaker - Peter van Hout

,,Het ITN Grote Plein Feest zal de menigte in extase brengen met het optreden Marco Schuitmaker, wiens aanstekelijke melodieën en pakkende teksten het publiek zeker zullen betoveren.’’


OG3NE bij een eerder optreden op de Heideweek - Bram van den Heuvel

HEIDEWEEK AIRBORNE AVOND

,,De Heideweek Airborne Avond zal op spectaculaire wijze het vertrouwde geluid van het Orkest Koninklijke Luchtmacht laten horen. Dit keer vergezeld door de fenomenale vocale harmonieën van OG3NE, bekend van hun hits zoals ‘Lights and Shadows’ en ‘Magic’. Deze avond wordt gezien als de start van de Airborne maand in september. Edese veteranen worden speciaal uitgenodigd en verder zijn natuurlijk alle andere bewoners van de gemeente Ede van harte welkom om dit evenement bij te wonen’’, meldt de organisatie.

,,De Airborne Veteranenavond is een prachtig concept, waarbij we de veteranen van toen en nu met elkaar verbinden”, aldus burgemeester René Verhulst. ,,In 2021 Alain Clark, in 2022 Shirma Rouse en vorig jaar Xander de Buisonjé. Dit jaar komt OG3NE naar Ede toe. Ze zijn al vaker bij de Heideweek geweest. Opnieuw kwalitatief sterk, blij mee!”


Emma Heesters - Presskit Emma Heesters

De Heideweek eindigt op zaterdag 31 augustus met de Praxis Slotavond. Daar verschijnt Emma Heesters op het podium. ,,Haar stem en charismatische podiumaanwezigheid zullen het publiek betoveren, terwijl zij hits ten gehore brengt zoals ‘Waaronder de Maan Schijnt’ en ‘Loop Niet Weg’.’’

De Heideweek vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 31 augustus. Voor meer informatie over het programma, kijk op heideweek.nl/programma.

Volg het laatste nieuws over de Heideweek in ons dossier.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie