Afbeelding
Freek Wolff

Geen centrale sinterklaasintocht in Ede dit jaar

17 september 2020 om 15:21 Evenementen

EDE Sinterklaas komt dit jaar niet met de trein aan op het Museumplein in Ede. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om alle kinderen met hun ouders op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarom is door de organisatie, in overleg met de gemeente Ede, besloten om geen centrale ontvangst te doen. Dat meldt de gemeente donderdag in een persbericht.  

,,Het is jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen”, zegt burgemeester René Verhulst. ,,Bij grote groepen mensen bij elkaar zijn de risico’s op besmetting te hoog. En we willen ook geen kinderen teleurstellen, omdat we een maximum moeten stellen aan het aantal bezoekers dat op het Museumplein past. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat Sinterklaas helemaal niet naar Ede komt. Sterker nog: hij moet hier wel komen! Een van de pieten is vorig jaar achtergebleven en die wil heel graag naar huis. Hij vraagt onze hulp.”

SINTERKLAASJOURNAAL Net als voorgaande jaren zal de komst van de Sint weer samengaan met een Edes Sinterklaasjournaal. Deze serie wordt gemaakt door de leerlingen van het ROC in Ede, in samenwerking met de SBE en de gemeente. Ook dit jaar is de burgemeester weer een van de schrijvers van het scenario en wordt het journaal gepresenteerd door juffrouw Sara. 

Het journaal is vanaf maandag 16 november te zien via XON (voormalig omroep Ede) en de kanalen van Ede. ,,Dit jaar kunnen we Sinterklaas dan niet met z’n allen welkom heten, maar misschien kunnen we hem wel helpen zoeken”, aldus burgemeester Verhulst.

GEEN VERGUNNINGEN Voor de ontvangsten van Sinterklaas bij andere gelegenheden in de gemeente Ede geeft de gemeente dit jaar geen vergunning af. Grootschalige bijeenkomsten worden afgeraden in verband met het hoge risico op besmetting met het Coronavirus. ,,Wij vragen Sinterklaas om zoveel mogelijk naar alternatieven te zoeken om de Edenaar toch te kunnen verrassen”, aldus de gemeente. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie