Afbeelding
El Arte de la Vida

Beurs met gratis kleding krijgt vervolg

22 februari 2020 om 07:00 Maatschappelijk

EDE Mensen die het niet breed hebben in het 'nieuw' steken. Dat is het doel dat enkele vrijwilligers van het Edese El Arte de la Vida dagbesteding hebben met een kledingbeurs die zij houden op woensdag 26 en 29 februari in Ede. ,,Iedere kast verdient een update'', zo stelt Yvonne Makkenze-de Lange van El Arte de la Vida.

door Ted Walker

De vrijwilligers hielden op woensdagmiddag 12 februari voor een eerste keer de beurs waar mensen gratis kleding kunnen verkrijgen. ,,We zijn weken tot maanden bezig geweest met het inzamelen van kleding'', gaat Makkenze-de Lange verder. ,,Tientallen vrijwilligers zijn bezig geweest met het sorteren van alle ingebrachte kleding en ik kan je vertellen: het aanbod is waanzinnig'', zegt zij vol enthousiasme. ,,De beurs was een succes, we hebben veel mensen blij kunnen maken.''

VAKER HOUDEN Het aantal blije mensen gaf de medewerkers van El Arte de la Vida een impuls om de beurs nog een keer te houden. ,,We zouden het zo ontzettend gaaf vinden nog meer mensen te kunnen helpen die het goed kunnen gebruiken'', uit Makkenze-de Lange haar gevoel. ,,Daarom hebben we de kledingbeurs opnieuw ingepland en wel op woensdag 26 februari van 12.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag 29 februari van 12.00 tot 16.00 uur. Overigens streven we ernaar om de kledingbeurs een terugkerend karakter te geven om mensen die het niet breed hebben in een nieuw jasje te kunnen steken.''

PUNTENSYSTEEM De kleding wordt 'afgerekend' en verdeeld door middel van een puntensysteem. ,,Iedereen krijgt aan het begin van de beurs twaalf punten'', legt Makkenze-de Lange uit. ,,Ieder kledingstuk dat iemand graag wil hebben staat voor één punt. De kleding is onderverdeeld in categorieën: dames vanaf 16 jaar, heren vanaf 16 jaar, jongens van 0 t/m 15 jaar, en meisjes van 0 t/m 15 jaar. Mensen kunnen ook kleding meenemen voor een gezinslid, voorwaarde is wel dat er een kopie getoond wordt van een legitimatie of zorgpolis blad. Deze mogen ook op een telefoon staan."

,,Ik hoop oprecht dat de kledingbeurs weer een groot succes zal worden en we veel mensen gaan bereiken'', zegt Yvonne Makkenze-de Lange tot besluit.

De kledingbeurs wordt gehouden in het dagbestedingsgebouw van El Arte de la Vida. Het adres is: Berganius Kazerne, Nieuwe Kazerne 2 D5, 6711 JC Ede. Voor navigatiesystemen is het handig om Verbindelaarsweg 56 aan te houden. De kazerne staat tegenover dit adres.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie