Afbeelding
Pixabay

Han Datema uit Bennekom wint prijs bij Wiskunde Olympiade

8 november 2019 om 16:45 Mensen

BENNEKOM De 15-jarige Han Datema uit Bennekom is in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Wiskunde Olympiade. In de categorie 'klas 5' kwam hij als winnaar uit de bus. Vrijdagmiddag nam Han zijn prijs in ontvangst samen met de winnaars in de andere categorieën. 

Vorig jaar won Han nog in de categorie voor klas 4 en lager. 

NATIONALE SELECTIE Met de winst heeft Han zich ook geplaatst voor de nationale selectie. Van november tot juni volgen deze leerlingen een intensief trainingsprogramma. Uit de selectie worden zes leerlingen geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade die in juli 2020 in Rusland plaatsvindt. Ook wordt een team van tien leerlingen geselecteerd voor de Benelux Wiskunde Olympiade in mei in België.

UITDAGEND De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een wedstrijd voor middelbare scholieren met interesse in wiskunde. De uitdagende opgaven testen de deelnemers op creativiteit en wiskundig inzicht. De wedstrijd bestaat uit drie rondes. In januari 2019 deden aan de eerste ronde van de olympiade 8164 leerlingen van 330 verschillende scholen uit het hele land mee. De beste deelnemers per categorie werden uitgenodigd voor de tweede ronde, die in maart plaatsvond. 

Aan de finale op 13 september 2019 deden 144 leerlingen mee. De prijzen bestonden uit geldbedragen tussen 50 tot 250 euro en een extra cadeau. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie