Afbeelding
Christelijke Hogeschool Ede

Christelijke Hogeschool Ede rijdt met speciale SDG-schoolbus door Ede

18 september 2020 om 14:37 Onderwijs

EDE Ongeveer dertig studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) maken op maandag 21 september een ritje door Ede met een speciale schoolbus. Vanuit de minor Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN) gaan ze met een bus door Ede rijden, om bewustwording te creëren voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN. 

Vanaf de CHE rijden de studenten naar het Raadhuis in Ede, waar wethouder Hoefsloot een toespraak zal houden over de ontwikkelingsdoelen. Daarna gaan de studenten in het centrum van Ede de straat op om enquetes af te nemen onder Edenaren. Het doel is om erachter te komen het in Ede met de SDG’s gesteld is. 

De activiteit is zoals gezegd onderdeel van een minor die op dit moment aan studenten van de hogeschool wordt gegeven. Tien weken lang verdiepen ze zich in de zeventien ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. In 2015 zijn deze doelen opgesteld als de nieuwe mondiale ontwikkelingsagenda voor 2030. Thema’s die onder andere in de doelen naar voren komen zijn gezondheid, duurzaamheid, armoede en sociale inclusie. 

De Christelijke Hogeschool Ede werkt samen met Hans van Meggelen, die met zijn bedrijf ‘Connect to Drive’ zijn schoolbus beschikbaar stelt om thema’s en organisaties onder de aandacht te brengen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie