Op deze foto van de wijkagent houden autowassers zich goed aan de regels, eerder was dat bij deze carwash niet het geval.
Op deze foto van de wijkagent houden autowassers zich goed aan de regels, eerder was dat bij deze carwash niet het geval. Wijkagent Gerben Algra (Instagram

Edese politie deelt tientallen waarschuwingen uit voor negeren groepsverbod

5 april 2020 om 10:14 Overig Coronavirus

EDE De politie in de gemeente Ede heeft zaterdag meerdere waarschuwingen uitgedeeld aan groepen mensen die volgens de geldende coronamaatregelen te dicht bij elkaar waren.

Op Instagram doet wijkagent Gerben Algra verslag van een groep van zeventien personen die zich zaterdagavond had verzameld bij een carwash aan de Knuttelweg in Ede. ,,Zij hielden onvoldoende afstand tot elkaar. Daarom alle personalia vastgelegd in een zogenaamde Politie Waarschuwing. Bij een volgende overtreding kunnen mijn collega's zien dat zij al gewaarschuwd zijn en dan volgt er zoals je zult begrijpen een bekeuring. De jeugd daarna direct weggestuurd'', beschrijft hij.

Ook op een parkeerplaats aan de Bosrand in Ede kregen drie personen, zittend in een auto, een waarschuwing van de wijkagent. ,,Op diverse andere locaties in totaal nog eens elf personen een Politie Waarschuwing opgelegd. Het ging mijn inziens de afgelopen dagen juist zo goed. Weinig tot geen groepen op straat en diegenen die wel buiten waren hielden zich netjes aan de regels. Vandaag lukte dat kennelijk minder. Aan het einde van de dienst stond de teller op 28 Politie Waarschuwingen.''

FEEST IN SCHUUR In Lunteren was zaterdagavond een feestje in een schuur aan de gang. Wijkagent Bart Bosman op Instagram: ,,Acht personen stonden in een schuur, dicht op elkaar en hadden de muziek hard aan staan. In combinatie met de nodige alcohol kan je als deelnemer aan dit feest een verspreider van het virus zijn. Alle personen hebben een officiële Politie Waarschuwing gekregen en zullen bij een volgende overtreding waarbij ze gecontroleerd worden een boete van maximaal 400 euro krijgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie