Afbeelding
Arjan Benning

Nationaal Theaterweekend ook in Cultura

18 januari 2020 om 07:22 Podiumkunsten

EDE Nederland viert het laatste weekend van januari het theaterweekend met meer dan driehonderd verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten in meer dan tachtig theaters in Nederland. Ook Cultura doet mee met een weekend boordevol leuke activiteiten. Een theaterkaartje kost tijdens het Nationaal Theaterweekend maar een tientje.

Cultura trapt het Theaterweekend vrijdagavond af met Cabaretgroep Op sterk Water met de voorstelling In space. De mannen van 'Op Sterk Water' zijn dé toonaangevende en grappigste improvisatie-cabaretiers van Nederland. Hilarische en muzikale improvisaties volgen elkaar in rap tempo op. Geen avond is hetzelfde. In hun nieuwe voorstelling 'In Space' gaat Op Sterk Water verder dan ooit. Met de aarde aan de rand van de afgrond ligt de toekomst buiten de dampkring. Vier mannen in een ruimteschip, een spannende reis en een onbekende bestemming. Als je zo ver weg gaat, komt het ineens wel heel dichtbij...

LEER IMPROVISEREN Leer zelf improviseren van de tijdens de workshop voorafgaand aan de voorstelling. De workshop wordt gegeven door de grappigste improvisatie-cabaretiers zelf: de mannen van 'Op Sterk Water'. De workshop vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling (om 17.00 uur en 18.15 uur) en is gratis te bezoeken. Er is echter bepekt plek, dus wie mee wil doen, dienst zich op te geven via theater@cultura-ede.nl Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet met Op Sterk Water tijdens de 'afbouw' in de theaterzaal.

SINGERSONGWRITERFESTIVAL Zaterdagmiddag 25 januari zijn er vanaf 12.00 uur diverse leuke optredens en workshops. Belangstellenden kunnen meedoen aan een masterclass muziek en film met Robin Assen. In de studio is het mogelijk deel te nemen aan een silent concert, een eigen hit maken in een workshop singer-songwriting voor kinderen of luister in het Atrium naar optredens van diverse bands. De docenten van het Muziekplein geven verschillende masterclasses en na afloop kan iedereen laten horen wat hij of zij geleerd heeft tijdens een eigen optreden in het Atrium.

Het volledige programma is te vinden op de website van Cultura www.cultura-ede.nl

MASTERCLASS TIM KNOL Om 16.00 uur geeft Tim Knol een masterclass singer- songwriting. Voor deze masterclass kan een kaartje gereserveerd worden via www.cultura-ede.nl. Tim Knol speelt 's avonds ook op het Singersongwritersfestival dat voor de derde keer plaatsvindt in Cultura en samen met Popodium Astrant wordt georganiseerd.

Kaarten voor het festival kosten 10,- euro en zijn via de website van Cultura te bestellen. De line-up is dit jaar spectaculair met Ruben Schaap, Iris Penning, Janne Schra, A Balladeer en Tim Knol als afsluiter. Na afloop van het festival is er nog een afterparty met Walinda de Jong.

VOOR DE KLEINTJES Het theaterweekend wordt zondag 26 januari afgesloten met een voorstelling van Agent en boef voor de kleintjes vanaf 3 jaar. Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem: soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit. Na afloop is er een aantal gratis workshops voor kinderen en natuurlijk een ontmoeting met Agent en Boef.

Info: www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie