André Erken van de Goudpoort is een van de bekendste juweliers van Ede
André Erken van de Goudpoort is een van de bekendste juweliers van Ede Ted Walker
Advertorial

Goudpoort Juweliers is verhuisd

24 september 2020 om 16:47 Zakelijk

EDE Een van de bekendste juwelierszaken van Ede, Goudpoort Juweliers van André Erken, gaat verhuizen. De juwelierszaak, die in 1981 het levenslicht zag, zit sinds jaar en dag aan de Maanderpoort in Ede. Maar daar gaat per 24 september een eind aan komen.

Ted Walker

De juwelierszaak en in- en verkoper van tweedehands sieraden gaat zich vestigen in het voormalige pand van juwelier Ploeger aan de Torenstraat 2 in het Edese winkelhart. Een prachtige locatie, de vraag is waarom Erken na zoveel jaar zijn vertrouwde omgeving verlaat. ,,Dat zit hem in de bestemming van het gebied waar de Goudpoort nu gevestigd is’’, legt hij uit. ,,Het is de bedoeling dat hier voornamelijk horeca gevestigd gaat worden. En daar past een juwelierszaak niet echt tussen.’’

IN- EN VERKOOP De diensten die André Erken aanbiedt zullen niet veranderen. Erken verkoopt niet alleen nieuwe sieraden, maar Goudpoort Juweliers koopt ook sieraden in en verkoopt deze, zo nodig na herstel.

De Edese juwelier is ook gespecialiseerd in trouwringen. ,,Wij zijn leverancier van de volgende merken: Dora - Rubin - Mi Amor en Can trouwringen’’, vertelt André Erken. ,,Onze trouwringen collectie bestaat uit meer dan duizend modellen in zowel 9 karaat als in 14 en 18 karaat. We leveren trouwringen in zowel goud, witgoud en platina als in titaan. Op alle trouwringen krijgt de klant levenslange garantie op breuk of materiaalfouten. Ook kunnen wij in ons eigen atelier een zelf ontworpen ring vervaardigen. Daardoor krijgt de ring een heel persoonlijk tintje. Bezoek ook onze speciale trouwringen website, trouwringenshowroomede.nl, waarop wij honderden modellen tonen.”

SIERADEN EN UURWERKEN In de winkel aan de Torenstraat in Ede verkoopt Erken voornamelijk sieraden. Maar ook voor reparatie aan een uurwerk kan de klant bij hem terecht. ,,De verhouding tussen de verkoop en reparatie van sieraden en uurwerken is ongeveer 60 en 40 procent. Een deel van de uurwerken die ter reparatie worden aangeboden, behandelen bij zelf. En als er echt een specialist aan te pas moet komen, vraag ik een broer van mij dit voor zijn rekening te nemen. Hij is horlogemaker met een winkel in Kampen.

De Goudpoort opent haar deuren op donderdag 24 september. ,,Uiteraard gaat de heropening gepaard met acties. Houd onze social media kanalen in de gaten om erachter te komen wat die acties zijn’’, zegt André Erken tot besluit.

Informatie: De Goudpoort, Torenstraat 2 in Ede, (0318) 631561, info@goudpoortjuwelier.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie