Van links naar rechts, Hylke Noot, Leo van Essen (eigenaar) Sladana van Essen (eigenaresse) en Jeroen van Roon.
Van links naar rechts, Hylke Noot, Leo van Essen (eigenaar) Sladana van Essen (eigenaresse) en Jeroen van Roon. Restaurant De Baron van Ede
Advertorial

Baron van Ede, vol smaak en sfeer

7 oktober 2020 om 14:30 Zakelijk

EDE Restaurant De Baron van Ede is een van de gezichtsbepalende panden aan de drukke Molenstraat in Ede. Als je het restaurant binnentreedt, ziet de ruimte er verrassend uit. De inrichting en de telkens wisselende menukaart doen de rest. De eigenaren Sladana en Leo van Essen hebben hier samen met hun team wat moois neergezet.

Feike Klomp

Naast Sladana en Leo maken ook medewerker Nick Gerritsen, restaurant manager Hylke Noot en sommelier Jeroen van Roon deel uit van het bevlogen team van De Baron. Sladana van Essen werkt in de keuken als chef, Leo staat iedereen met raad en daad bij. Kortom, De Baron van Ede heeft verschillende kwaliteiten in huis om de gasten wat smaakvols voor te schotelen.

DRIEGANGENMENU De Baron is Nederlands/Frans georiënteerd. De kaart is divers en zeer toegankelijk, benadrukt eigenaresse Sladana: ,,Er is al een driegangenmenu voor een aantrekkelijke prijs van 35 euro. Veel vaste gasten weten dit te waarderen.”

,,Het uitgangspunt bij ons is vers. Dat is onze visie. Groenten, vlees, vis en alle overige ingrediënten zijn altijd vers. Alle maaltijden worden ter plaatse bereid en er komt geen pakje aan te pas. Alles wordt ambachtelijk gekookt. Wat op tafel komt is vol aandacht klaargemaakt. Neem bijvoorbeeld onze steak tartaar. Dit voorgerecht snijden we à la minute van de ossenhaas. Verser kan niet.”

MODERNE LOOK De inrichting van De Baron is uitnodigend. De moderne look wordt versterkt door de open haard. Op de muren prijken steentjes. Opvallend zijn de zeer comfortabele stoelen. Een feest om lang in te zitten. Dat maakt het verblijf aan tafel natuurlijk alleen maar prettiger. ,,Alle tafels staan ruim opgesteld, waarmee we voldoen aan de geldende RIVM-maatregelen.”

GIN EN COCKTAIL Het team heeft zich de laatste tijd weer gestort op een nieuwe menukaart, vol heerlijke gerechten. Daarom deelt De Baron graag nog een nieuwtje. De wijnkaart is compleet vernieuwd. En om de liefhebbers tegemoet te komen is er nu ook een gin- en cocktailkaart. Verder licht de eigenaresse nog een tip van de sluier op van de kersverse menukaart: ,,Er staat een heerlijke sukade op de kaart en met onze flammenkuchen willen we onze gasten graag verrassen. Dat smaak toch naar meer?”

Vanaf 15 oktober lanceert de keukenbrigade traditiegetrouw een speciaal wildmenu. En sinds vorige week biedt De Baron van Ede op elke woensdag een steakmenu, op donderdag overheerlijke sliptongen, fileerklaar.

Meer informatie: De Baron van Ede, Molenstraat 112-114, Ede, T: 0318-303133, E: info@debaronvanede.nl, I: www.debaronvanede.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie