Cornelia Glasbergen in haar nieuwe lesruimte.
Cornelia Glasbergen in haar nieuwe lesruimte. Feike Klomp Tekst
Advertorial

Corrie Glasbergen is verhuisd

7 oktober 2020 om 16:51 Zakelijk

EDE De Verbindelaarsweg maakt onderdeel uit van het voormalige kazerneterrein, waar zowel fonkelnieuwe woningen als historische complexen het gebied sieren. Sinds begin augustus woont en werkt muziek- en zanglerares Corrie Glasbergen in deze bijzondere wijk. Hier geeft zij nu met plezier orgel- en pianolessen.

Feike Klomp

Bij binnenkomst is het direct duidelijk. De woning annex lesruimte is ruimtelijk ingericht. Glasbergen beschikt zowel over een (Yamaha) vleugel, een piano als een compact Van der Poel (een Positief) kerkorgel. Daarnaast is er genoeg plek voor zanglessen.

,,Ik heb nu veertien jaar een eigen lespraktijk. Voorheen was deze gevestigd aan de Wilsondreef in wijk De Rietkampen. Nu heb ik een compleet nieuwe ruimte die van alle gemakken is voorzien. Bovendien is de akoestiek hier prima.” Glasbergen is een ervaren muziekdocent. Ze is gecertificeerd door de Schumann Academie in Zwolle, een conservatoriumopleiding in deeltijd.

BOLLETJES Glasbergen geeft les aan kinderen (vanaf 6 jaar tot 12 jaar) en volwassenen: ,,De kinderen krijgen les op piano. Over het algemeen leren ze snel en pakken ze de lessen goed op. Om de allerjongsten wegwijs te maken op de piano maak ik gebruik van het auditieve model. Gewoon laagdrempelig en toegankelijk. Ik leer ze muziek te maken vanuit het gehoor. Daarvoor nodig ik ze uit om eerst naar een liedje, bijvoorbeeld via YouTube, te luisteren, zodat ze dit beter herkennen om het na te spelen. Via lijntjes en bolletjes laat ik ze vervolgens spelenderwijs kennismaken met de toetsen van de piano. Het echte notenschrift komt pas later voorbij tijdens de lessen. Alles gaat stap voor stap, op een tempo die bij je past. Dat geldt ook voor volwassenen. Sowieso krijg ik nog steeds veel energie van de leerlingen. Je wordt er blij van.”

Muzieklessen bij Glasbergen gaan verder dan alleen de techniek, benadrukt de ervaren muziek- en zangcoach: ,,Het is zoveel meer. Muziek is ontspannend, goed voor je brein en je coördinatievermogen. Vaak hoor ik mijn leerlingen zeggen: ‘Is het nu alweer tijd?’ Muziek leidt af. Je bent even weg uit de dagelijkse beslommeringen en de spannende coronatijd.”

Corrie Glasbergen geeft privéles, maar ook duoles of groepsles. ,,De eerste gratis proefles vindt altijd plaats bij je thuis, zodat ik je eigen instrument kan zien en horen en je thuissituatie kan bekijken. Daarna volg je de lessen hier in mijn eigen praktijk die helemaal coronaproof is. Op twee meter afstand volg ik je verrichtingen en geef ik aanwijzingen.”

Meer informatie: Cornelia Glasbergen Orgel- en pianolessen. Verbindelaarsweg 85, 6711 VD Ede. T: 0318-622031. T: 06-31568802. E: info@corneliaglasbergen.nl I: www.corneliaglasbergen.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie