Theo Beumer

HV Reehorst laat koploper struikelen

10 november 2019 om 09:53 Overig

EDE HV Reehorst liet zaterdagavond met 33-28 de koploper in de tweede divisie Ha-STU struikelen.

Eip Janssen

Door deze zwaar bevochten maar verdiende zege, onder het oog van een enthousiast meelevende HV Reehorst supportersschare, zorgen de Edenaren voor aansluiting bij de kopgroep.

HV Reehorst bezet de achtste plaats met vijf punten achterstand op de nieuwe koploper Unitas.

,,Eindelijk heeft mijn team zijn ware gezicht laten zien", opende coach Sander Barents.

,,In deze klasse is het wekelijks aan kop stuivertje wisselen. En deze keer stonden wij aan de goede kant van de score. De gemaakte afspraken werden bijna perfect in de praktijk omgezet. Ik ben hard geweest in de bespreking en heb ze op scherp gezet. Dat is goed opgepakt door het team", ging Barents verder.

Na een 3-1 en 6-3 tussenstand zag de coach dat zijn ploeg 'scherp 'was.

,,Waar ik dat aan zag? Vier spelers te weten David Schalk, Jeff de Quay (archieffoto), Robbert van Oel en Jos Boers wisten zes kansen te verzilveren. Op dat moment een honderd procent score."

SCHEIDSRECHTERS Het enige minpunt in deze wedstrijd was het optreden van het arbitrale duo.

,,Wedstrijden tussen HV Reehorst en Ha-STU zijn altijd sportief maar vol energie en spaning. De ploegen kennen elkaar goed en spelen regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar. Deze scheidsrechters gaven al binnen twee minuten vier gele kaarten aan beide teams. Twee keer zorgden zij ervoor dat een ploeg met slechts drie man op het veld stond. En in de laatste minuut werd Helder Batista (HV Reehorst) weggestuurd met rood, waarvan zelfs de gasten zich afvroegen waarom", baalde Barents.

Bij 9-6 was het eerst de thuisclub die met slechts drie spelers in het veld stond.

,,Die periode van bijna drie minuten werd redelijk goed overleefd. Wij lieten zelfs nog een kans liggen door een schot op de paal. Van 11-11 werd het 14-11 in ons voordeel", keek Barents terug.

MOOIE SCORES In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht.

,,Bij een tussenstand van 23-23 kwam Ha-STU met drie spelers te staan. In mijn ogen even onterecht als wij eerder. Maar goed dat beslissen de scheidsrechters. Het werd 25-23 en die kleine voorsprong hielden we lang vast."

Barents zag de Nijmegenaren in de laatste minuten alles of niets spelen.

,,Zij haalden de keeper eruit voor een extra veldspeler. Dat zag Robbert van Oel en vanaf onze zes meter scoorde hij perfect de 28-25. Daarna brak het verzet bij Ha-STU en de ene Edese goal was nog mooier dan de andere. De vijf doelpunten verschil (33-28) zorgden voor een uitbundige sfeer, zowel op als naast het veld. Nu deze lijn doortrekken en een serie neerzetten", sloot Barents tevreden af.

Zaterdag gaat HV Reehorst op bezoek bij B&B Healthcare/WHC-Hercules 2.

Hercules heeft een punt minder dan HV Reehorst. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.