Theo Beumer

Goed spelend SDS '55 laat Vierhouten'82 kansloos

9 november 2019 om 19:25 Voetbal

WEKEROM SDS '55 heeft het bezoekende Vierhouten'82 nauwelijks hoop op een punt geboden. De 4-1 zege van de thuisclub kwam geen moment in gevaar.

Eip Janssen

,,Ik denk dat SDS '55 op een goede wedstrijd kan terugkijken. Of de 4-1 het spelbeeld goed weergaf? Dan moet je kijken of een goede aanval een kans of een mogelijk oplevert. In die zin ben ik wel tevreden. Zeker ook over het spel dat soms vloeiend verliep", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen.

Dat zal de trainer de eerste vier minuten niet hebben verwacht. SDS '55 werd al snel door Jesper den Herde op een 0-1 achterstand gezet.

,,Natuurlijk is het even een kleine domper. Maar Vierhouten'82 heeft daarna vrijwel niets meer gecreëerd. Ik geloof dat ver in de tweede helft een corner het gevaarlijkste moment was in ons strafschopgebied."

Na een half uur zette de goed spelende Lennart Ploeg de Wekerommers op 1-1.

,,Een schot van een meter of vijfentwintig en echt onhoudbaar. Lennart (Ploeg, red.) en zeker niet alleen om zijn doelpunten, speelde heel goed", ging Tulen verder.

In de tweede helft bleef SDS '55 drukken, maar het duurde een kwartiertje alvorens de 2-1 werd gescoord.

,,Het was Anko Klok die ons op voorsprong bracht. Daarna heb ik Jos van Roekel gebracht. Hij blesseerde zich op de training, maar gezien de stand (op dat moment 1-1, red.) wilde ik aanvallende impulsen. Dat Klok op zo'n moment scoort en je eigenlijk weet dat het gelopen is, is voor mij geen reden alsnog niet te wisselen", lichte de trainer toe.

Hij zag in de laatste twintig minuten Lennart Ploeg (archieffoto rechts) nog tweemaal scoren en de eindstand op 4-1 bepalen.

,,Nog vier wedstrijden tot de winterstop met Harfsen (uit), EFC '58 (thuis), Harskamp (uit) en Fortissimo (thuis) betekent dat we aan de bak moeten. Je kunt de kerstdagen ingaan als  potentiële promovendus, maar ook als een ploeg op achterstand. Dat maakt deze vierde klasse zo mooi", besluit Ronald Tulen.

SDS '55 neemt de derde plaats in met drie punten achterstand op koploper Fortissimo.

Zaterdag 23 november wordt Harfsen bezocht.