Theo Beumer

Edesche Boys pakt weer een puntje

10 november 2019 om 16:27 Voetbal

EDE Vooraf was bij Edesche Boys toch wel de hoop de lijn van vorige week door te kunnen zetten. Maar uiteindelijk ging hekkensluiter EDS met een verdiende 2-2 stand naar Ellecom.

Eip Janssen

,,We zijn weer een week ongeslagen", kon Edesche Boys trainer Frank Koch nog lachen.

Maar in zijn analyse bleek dat de Nijmegenaar teleurgesteld was in zijn team.

,,Te vaak werden de verkeerde keuzen gemaakt. Liever vier man voorbij pingelen dan afspelen aan beter ervoor staande speler. Qua balbezit waren we de betere ploeg. Maar daar win je geen wedstrijden mee."

EDS kwam in de eerste helft eenmaal bij het Edese doel en het was raak: 0-1.

,,Dat was ook de ruststand. De tweede helft kregen we best veel kansen. Het was uiteindelijk Abdelmajid van de Veen die met een schot van zeker vijfentwintig meter raak schoot:1-1. Vanaf de aftrap liep EDS door onze ploeg heen en was het weer 1-2. Weer een achtervolging", baalde Koch.

Met nog zo'n tien minuten te spelen werd de Edesche Boys trainer toch beloond met een punt. Het was Abdel Tahiri die scoorde:2-2.

,,Terechte eindstand. Wie niet scoort verdiend niet beter. Maar diep in mijn hart had ik op de tweede driepunter gerekend", sluit Frank Koch af.

Edesche Boys blijft in de vijfde klasse de gedeelde achtste en negende plaats bezetten. De ploeg heeft vijf punten uit zeven wedstrijden. Eendracht Arnhem en SC EDS sluiten de rij.

Zondag komt het op zesde plaats staande Dierense Boys op bezoek. De wedstrijd op sportpark Peppelensteeg begint om 14.00 uur.