Afbeelding
Theo Beumer

FC Jeugd wint en is voorlopig koploper

10 november 2019 om 17:01 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft na de 3-1 zege op Sporting'70 de koppositie in de derde klasse West 1 gepakt.

Eip Janssen

De Edenaren gaan in de derde klasse aan de leiding met twee punten voorsprong op het Arnhemse VDZ. VVZA (Amersfoort) dat een wedstrijd minder speelde kan nog op gelijke hoogte met FC Jeugd komen. Maar heeft wel een veel minder doelsaldo (-10). Dat kan belangrijk zijn in de strijd om de eerste periode die 15 december eindigt.

,,Koploper zijn op dit moment is leuk voor de club en de groep. Ook een beloning voor onze inzet die de groep aan de dag legt. Maar ik kijk verder en wil de groep scherp houden. Op de eindstreep worden de prijzen pas verdeeld. En dat eind mei", opende FC Jeugdtrainer Mohammed Mouhouti.

De trainer is van mening dat deze derde klasse sterk bezet is.

,,Je kunt geen moment verslappen. En we weten dat veel ploegen niet naar Ede komen om het vermaak. Ik vond Sporting'70 een ploeg die aanviel waar kon, en verdedigde waar moest. Dan helpt een snelle openingstreffer wel."

Hij zag zijn ploeg binnen tien minuten op 1-0 komen door Atakan Keskin. Het spel golfde op en neer. Beide ploegen lieten wat mogelijkheden liggen.

,,Je kunt ook zeggen dat wij een betrouwbare verdediging hebben met doelman Özkan Yilmaz aan het hoofd. Ook Ahmet Kiliç (op archieffoto) en Ilias Lakhal houden spelers scherp."

In de tweede helft was het Ahmet Kiliç die weer een wonderschoon mooi doelpunt maakte.

,,Een schot van bijna zevenentwintig meter. Volstrekt onhoudbaar. Ahmet scoort de laatste weken het ene na het andere mooie doelpunt", glunderde liefhebber Mouhouti.

Bijna een uur gespeeld viel toch de 2-1 (Jacob van Wieren).

,,Je ziet dat wij op ongeveer tachtig procent gaan spelen. Er sluipen wat slordigheden in het spel. Dat mag eigenlijk niet", was de trainer wat kritisch.

In de slotfase kreeg de weer bij FC Jeugd teruggekeerde Kamal Hamdaoui kansen de marge te vergroten. Het was uiteindelijk Elmeris Avdic die de bevrijdende 3-1 op het scorebord liet aantekenen.

,,Een weekje rust. Zelf had ik liever door gespeeld. De ploeg zit in een aardige flow. Maar aan de andere kant kunnen nu wat pijntje worden hersteld. Over 14 dagen (23 november, red.) naar AWPC. Dat zal weer lastig genoeg worden", besluit Mouhouti.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie