Afbeelding
Ted Walker

Grote brand in flat Mariëndaal

18 augustus 2019 om 18:07 Brand

EDE In een appartement aan de Mariëndaal in Ede is zondagmiddag brand uitgebroken. De brand brak omstreeks 17.45 uur uit in het onderste appartement. Ook de omliggende appartementen hebben flinke schade opgelopen. In ieder geval één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met het inademen van rook.

De brand werd eerst gemeld als een balkonbrand. Door de hitte is de ruit van de woning naar binnen geslagen. Vervolgens is de brand over geslagen naar het balkon van het appartement erboven. In het bovenste appartement is uiteindelijk geen brand ontstaan maar is wel sprake van rook- en roetschade. Verschillende appartementen rondom het getroffen appartement zijn ontruimd. Voorlopig zijn er drie woningen niet bewoonbaar.

Er zijn drie brandweerwagens ter plaatse. Ook zijn er meerdere ambulances ter plaatse en zijn er meerdere eenheden van de politie. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Een team brandonderzoek komt ter plaatse om onderzoek te doen naar het ontstaan van de brand.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie