Afbeelding
WH Fotografie
VIDEO

Grote brand in woning Zuiderkade

4 februari 2023 om 14:55 Brand

EDE Aan de Zuiderkade in Ede heeft zaterdagmiddag rond 14.30 uur een grote brand gewoed in een woning. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit, waaronder rietkapspecialisten en een groot water transportsysteem.

Vijf Oekraïense vluchtelingen kwamen door de brand zonder onderkomen te zitten. Burgemeester René Verhulst kwam hen een hart onder de riem steken. Een dienst van de gemeente regelde de opvang.

Meerdere personen zijn door de ambulancedienst gecontroleerd op rookinhallatie. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Volgens woordvoerder Lammert Flier is de woning behouden gebleven door de bluspoging van meerdere mensen. Het achterste deel van de woonboerderij is onbewoonbaar maar het grootste deel niet.

AFGESLOTEN De Zuiderkade was door de brand afgesloten voor verkeer. Inmiddels is deze weer open en is de laatste brandweerwagen aan het inpakken. De brandweer van Ederveen kreeg assistentie van twee auto’s uit Veenendaal, waterwagens uit Ede en Kootwijkerbroek, een groot water transport uit Barneveld en een rietkapploeg uit Kootwijkerbroek.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie