In een woning aan de Otterloseweg in Ede werd in de nieuwjaarsnacht ingebroken. De bewoner overliep de inbreker en raakte daarbij gewond.
In een woning aan de Otterloseweg in Ede werd in de nieuwjaarsnacht ingebroken. De bewoner overliep de inbreker en raakte daarbij gewond. Politie Ede/Gerben Algra

Edenaar gewond bij overlopen inbreker in woning; ook inbraak in Bennekom

5 januari 2021 om 11:54 Inbraak

EDE Een bewoner van de Otterloseweg in Ede, ter hoogte van de fietstunnel, heeft in de nacht van oud en nieuw een inbreker overlopen in zijn woning. Hierbij liep de bewoner letsel op. 

Dat meldt wijkagent Gerben Algra. ,,Op 1 januari ben ik samen met mijn collega Izequiel Eugenio uitgebreid bezig geweest om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Zo is er een uitgebreid buurtonderzoek gedaan, heeft de forensische opsporing onderzoek verricht, zijn er getuigen gehoord en camerabeelden veiliggesteld.” Mensen die iets gezien of gehoord hebben van deze inbraak wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan op tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Algra, wijkagent in Ede West, blikte net als veel andere wijkagenten uit de gemeente Ede ook nog even terug op de jaarwisseling. Zo zijn er in zijn wijken zeven meldingen binnen gekomen van vuurwerkoverlast, is op de Wildforster geprobeerd een bromfiets te stelen, is op de Javalaan een auto vernield door vuurwerk en moest nog twee keer bemiddeld worden bij een burenruzie.

BEKEURING VOOR CARBID Ook wijkagent Tibor van Aggelen van de Maandereng in Ede blikte kort terug op de jaarwisseling. Hij spreekt van ,,een redelijk rustige oud en nieuw in de wijk.” Wel waren er enkele bijzonderheden. Op de Pienemanstraat werd een bekeuring uitgeschreven voor het afsteken van carbid, verder kwamen er uit deze wijk onder meer meldingen van een vuurwerkbom op een picknicktafel, van geluidsoverlast en van een brandje dat een vreugdevuur bleek te zijn. Daarnaast werden er drie fietswrakken gevonden en moest de politie drie keer optreden bij een conflict in een woning.

‘WAAROM TOCH?’ In het buitengebied van de gemeente Ede waren op de oudejaarsavond diverse brandjes, onder meer in Wekerom en Harskamp. Ede Stad.nl publiceerde daar die avond al over. Wijkagent Andries Boerendans ziet er de lol niet van in. ,,Het jaar begon letterlijk en figuurlijk nogal verhit: in Harskamp en Wekerom moest het nodige in vlammen opgaan. Waarom toch”, vraagt de wijkagent zich af. ,,Ik vraag me dan af of deze mensen zich beseffen wat de rest van de inwoners hiervan vindt, en of zij ook nadenken over de consequenties die het voor a´lle inwoners, dus niet alleen voor henzelf, heeft. Ik wil er op deze manier maar niet te veel woorden aan vuil maken. Over het algemeen was de sfeer gewoon goed! Dat mag ook gezegd worden.”

INBRAKEN IN BENNEKOM De sfeer was ook in Bennekom goed, melden de Bennekomse wijkagenten Jeannette Terlouw en Sander Veldhuizen. ,,In Bennekom is de jaarwisseling is redelijk rustig verlopen. Wel hebben we enkele meldingen van vernielingen en vuurwerkoverlast gekregen. Helaas heeft men op de Langhoven een woninginbraak ontdekt.” Die inbraak aan de Laarhoven was overigens niet de eerste inbraak in Bennekom in december. Onder meer op de Anemoon, de Laarweg en de Diedenweg werd die maand ook ingebroken. ,,Helaas hebben we afgelopen maand een aantal woninginbraken gehad. Bij verdachte situaties merken we wel eens dat mensen de wijkagenten gaan bellen. Niet doen alstublieft! Wij hebben ook wel eens een dagje vrij en zijn dan niet bereikbaar. Bel daarom altijd 1-1-2. Onze collega’s komen graag ter plaatse. Want boeven vangen blijft toch een mooi onderdeel van ons beroep!”

Lees hier meer over het verloop van de jaarwisseling in de gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie