Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Politie.nl

Twee mannen met gestolen fietsen aangehouden

Inbraak

EDE De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden omdat ze gestolen fietsen bij zich hadden. Ze kregen meerdere bekeuringen uitgereikt.

Agenten hadden woensdag in een pand aan de Griftweg al vijf fietsen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Donderdag kreeg deze zaak nog een vervolg. Bij het pand dat op woensdag was afgesloten werden twee mannen gezien. ,,Dat vonden wij gek en een controle waard", meldt wijkagent Robert Schot.

De twee mannen hadden allebei een elektrische fiets bij zich. ,,Al snel zagen wij dat er bij een fiets het slot was doorboord. Toen zijn we verder gaan controleren. Bij het natrekken van het framenummer zagen wij dat deze fiets als gestolen stond gesignaleerd. Vervolgens controleerden wij de andere fiets en zagen wij dat het framenummer is doorgeslepen. Hierbij hebben wij ook het vermoeden dat deze fiets is gestolen."

De twee mannen zijn daarom aangehouden voor heling. ,,Ook krijgen zij beiden een bekeuring voor het niet tonen van het identiteitsbewijs op eerste vordering. En een van de mannen krijg ook een bekeuring voor het bij zich hebben van een slijptol. Deze slijptol valt in zo'n situatie onder inbrekerswerktuig."

In een loods troffen de agenten vervolgens meerdere fietsen aan die mogelijk ook zijn gestolen. Kijk voor foto's op het instagramaccount van wijkagent Robert Schot.

advertentie
advertentie