De verdachte fiets die door de politie is meegenomen.
De verdachte fiets die door de politie is meegenomen. Politie Ede

Twee inbraken in één nacht in Ede; één inbreker gepakt, de ander weet ondanks grote zoekactie te ontkomen

20 september 2023 om 11:00 Inbraak

EDE Op twee plekken in Ede is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Dat gebeurde aan de Oranjelaan en aan de Larixlaan. Eén van de inbrekers kon worden ingerekend, de ander wist te ontkomen.

Eén van de inbraken vond plaats aan de Oranjelaan in Ede, meldt wijkagent Ian Rodrigo. ,,We kregen een melding van een heterdaad woninginbraak. We renden in stevige draf naar onze auto en drukten het gaspedaal aardig in.”

IN DE KRAAG GEVAT

,,Onderweg naar de heterdaadmelding hoorden we via de portofoon dat er aan de andere kant van het station ook een heterdaad situatie gaande was. Bij de Oranjelaan werd mede dankzij oplettende buurtbewoners de inbreker in de kraag gevat.”

SPEURHOND

De andere melding waar Rodrigo het over heeft betrof de Larixlaan. ,,Daar waren inmiddels meerdere eenheden aanwezig om te zoeken naar de verdachte. Ook met een speurhond werd gezocht, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.”

FIETS GEVONDEN

Wel werd hier in de buurt, op de kruising van de Larixlaan met de Zuidelijke Spoorstraat, een fiets aangetroffen. ,,Die was daar onbeheerd en onder verdachte omstandigheden aangetroffen, dus die hebben we meegenomen naar het bureau.”

Mensen die de fiets herkennen kunnen contact opnemen met de politie Ede via tel. 0900-8844. Vermeld daar dan het registratienummer bij: 2023434155.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie