Afbeelding
Politie.nl

Mannen bedreigen bewoner ‘s nachts in Ede en laten tijdens vlucht groot mes vallen; politie zoekt getuigen

12 april 2024 om 08:07 Misdaad

EDE Aan de Rubensstraat in Ede bedreigden twee jongemannen op 25 januari 2024 de bewoner van het huis bij wie ze ’s nachts aanbelden. De politie is op zoek naar getuigen en hoopt dat iemand de mannen herkent. 

De bewoner deed die nacht rond 5.30 uur de deur open voor de twee jongemannen. Zij vroegen hem naar zijn zoon, met wie ze iets wilden bespreken. De man zei dat zijn zoon nog sliep en stelde voor dat ze later die dag terug zouden komen. De verdachten gingen echter niet weg. De kleinste van de twee maakte een foto van de bewoner en het leek erop dat hij die foto naar iemand stuurde. Even later liet hij het scherm van zijn telefoon aan zijn kameraad zien, die het even bekeek. 

MES

Vervolgens haalde deze langere man met zijn vuist uit naar het gezicht van de bewoner. Hij miste en rende onmiddellijk weg, net als zijn handlanger. Tijdens hun vlucht liet een van beiden een flink mes op de grond vallen. ,,De gedachte dat de mannen dit mes hadden willen gebruiken, was voor de bewoners zeer beangstigend”, zegt de politie.

De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen die de man(nen) herkennen. Tips kunnen worden doorgegeven via het tipformulier op via de gratis tiplijn 0800-6070. Anoniem kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie