Afbeelding
Ted Walker

Druglaboratorium aan de Ottostraat in Ede verder ontmanteld

7 augustus 2019 om 12:50 Misdaad

EDE Het ruikt bij vlagen zoet en chemisch aan de Ottostraat in Ede. ,,Dat is de geur van amfetaminen'', weet een expert ter plaatse. Dinsdagochtend werd in een bedrijfspand aan die straat een druglaboratorium ontdekt. Na grondig onderzoek door diverse diensten wordt het lab woensdag ontmanteld. Hoe lang dit gaat duren is vooralsnog niet bekend. 

Medewerkers van Service en Ondersteuning Nederland (SEON) rijden af en aan met heftrucks binnen het pand. Een aantal intermediate bulk containers, in de volksmond ibc's, de bekende witte vaten, en een flink aantal zwarte kratten en blauwe vaten staat klaar om vervoerd te worden. Zo op het oog lijkt het er op dat er geen klein lab heeft gehuisd in het bedrijfspand. ,,Dat is ook niet zo, het is een groot laboratorium geweest'', antwoordt een woordvoerster van de politie. ,,Er is dinsdag al een aanvang gemaakt met de ontmanteling van het lab en ook vandaag heeft men nog volop werk.''  Bij de ontmanteling is ook nog altijd de Landelijke Faciliteit Ontmanteling van de politie en brandweer aanwezig. De speciale, zwaarbewapende bewakingseenheid van de politie blijft aanwezig tot het hele pand leeg is.

,,Over de bewakingseenheid krijgen wij vragen'', zegt de woordvoerster. ,,Mensen vragen zich onder andere af waarom die eenheid aanwezig is en of het nou wel nodig is dat zij anders bewapend zijn. Het antwoord op die vragen is dat die eenheid aanwezig is om een veilige werkplek te creëren voor aanwezigen in en om het pand. En aangezien er drugs werden gemaakt in het pand en de belangen voor de mensen die dat deden groot zijn, wordt dit gedaan door een speciaal getrainde en bewapende eenheid'', aldus de woordvoerster. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie