Politie bij de Aldi vlak na de overval op 1 juni.
Politie bij de Aldi vlak na de overval op 1 juni. Ted Walker

Politie op zoek naar getuigen na twee gewapende overvallen

8 augustus 2019 om 11:10 Misdaad

EDE Het overvallenteam van de politie onderzoekt het verband tussen twee gewapende overvallen in Ede en roept getuigen op om zich te melden, zo meldt de politie. Recent zou het team informatie hebben ontvangen over de overval op de Aldi aan de Parkweide op 1 juni. Bij nader onderzoek kwam ook een andere overval op een woning aan de Witte de Witstraat op dinsdagmiddag 14 maart 2017 in beeld.

Op zaterdagavond 1 juni werd de supermarkt aan de Parkweide overvallen door een onbekende man die rond 20.00 uur met een zwarte helm de winkel binnen kwam lopen. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen en vertrok vervolgens, inclusief buit, op een scooter in de richting van de Stakenberg. De volgende dag werd in een bosgebied aan de Doesburgermolenweg een helm teruggevonden die mogelijk door de dader is gedragen tijdens de overval.

WONINGOVERVAL De overval op een huis aan de Witte de Withstraat in Ede vond plaats op 14 maart 2017. Rond 12.30 uur werden bejaarde bewoners overvallen door twee overvallers die hen daarbij ook mishandelden. De twee gingen er zonder buit vandoor. In augustus van dat jaar werd een 21-jarige Edenaar aangehouden die veroordeeld werd tot vier jaar gevangenisstraf. De tweede overvaller werd uiteindelijk niet achterhaald.

EXTRA INFORMATIE De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de overvallen (of een van deze). Getuigen kunnen zich melden via de website van de politie, via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie