Afbeelding
Handhaving Ede

Wapens en drugs gevonden bij controle in Ede

1 oktober 2019 om 15:37 Misdaad

EDE De politie heeft bij een controle in het buitengebied van Ede diverse wapens en drugs gevonden. Er zijn twee personen aangehouden.

Medewerkers van de afdeling Toezicht van de gemeente Ede stuitten bij hun surveillance op twee auto's met in totaal drie inzittenden. De voertuigen stonden op een parkeerplaats in het buitengebied van Ede die na zonsondergang gesloten is. ,,De BOA's spraken het drietal aan om hen proces-verbaal aan te zeggen'', schrijft de politie op Facebook. ,,Op dat moment zagen zij dat er verdovende middelen geconsumeerd werden door het drietal.'' Reden om ook de politie te laten komen.

GEEN RIJBEWIJS ,,Toen wij ter plaatse kwamen hoorden wij dat beide voertuigen op naam stonden van één van de inzittenden. Deze persoon zat achter het stuur van één van de voertuigen maar bleek uit onze systemen niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Echter had de betrokkene geluk dat hij niet rijdend is aangetroffen. De vermoedelijke bestuurder van het tweede voertuig kon geen geldig identiteitsdocument aan bieden. Daarom hebben wij hem onderworpen aan een identiteitsfouillering en het voertuig onderzocht op zoek naar documenten op grond van de Wet op de Identificatieplicht'', vervolgt de politie.

VERBODEN GOEDEREN Daarbij troffen de agenten geen geldig identiteitsdocument aan. ,,Wij troffen wel een boksbeugel, verschillende messen en zwaar illegaal vuurwerk aan. De wapens lagen voor direct gebruik klaar wat strafbaar is volgens de Wet Wapen en Munitie. Tijdens het onderzoek in het andere voertuig troffen wij ook een aantal messen en softdrugs aan. Gezien de feiten en omstandigheden konden wij twee van de drie personen als verdachten aanmerken, waarna zij zijn aangehouden. Alle verboden goederen zijn in beslag genomen en de recherche zal de zaak onderzoeken in samenwerking met Justitie.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie