Afbeelding
BDUmedia

Enorme ravage door plofkraak in Ede

Misdaad

EDE Twee onbekenden hebben in de vroege vrijdagochtend een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de SNS Bank aan de Parkweg in Ede. De plofkraak vond rond 04.00 uur plaats en was in de wijde omtrek te horen. Omwonenden werden gewekt door een harde knal.

Edenaar Rene Soeters werd rond 04.00 uur wakker van het lawaai. ,,Wij wonen iets verderop, met de slaapkamer aan de kant van de SNS Bank. We werden wakker van een harde klap en ik ben meteen naar buiten gegaan om te kijken." Daar trof Soeters een enorme ravage aan. De ruiten van de woningen boven de geldautomaat zijn gesneuveld, de geparkeerde bestelbus voor het pand is vernield en ook het pand aan de overkant van de straat is flink beschadigd geraakt door de klap. Overal op straat lagen vrijdagochtend glasscherven en andere brokstukken. Bekijk onderaan dit artikel de video. 

[BURGERNET] De politie deed om 04.10 uur een Burgernetmelding uitgaan waarin werd gevraagd om uit te kijken naar twee mogelijke daders die wegreden op een scooter die een 'rauw' geluid maakte. Ze zouden zijn gevlucht in de richting van Hoog Maanen. Ook is bekend dat ze een grote tas bij zich hadden. Een klein uur later werd de actie beëindigd zonder dat de daders gepakt zijn. Het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt. 

[GETUIGEN] De politie is ondertussen een onderzoek begonnen en is op zoek naar getuigen. Mensen die vannacht rond 04.00 uur iets gezien hebben, of mensen bij wie de afgelopen tijd iets is opgevallen, kunnen contact opnemen met de politie op tel. 0900-8844.

[Bron video: Rene Soeters]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie