Afbeelding
Opsporing Verzocht

Man uit Lunteren zwaar gewond na mishandeling met knuppels

4 maart 2020 om 06:20 Misdaad

LUNTEREN Een 27-jarige inwoner van Lunteren werd donderdagochtend 27 februari 2020 vanuit het niets aangevallen door twee onbekende mannen. Zij sloegen hem een aantal keer met honkbalknuppels, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. 

Om 05.20 uur liep de man naar zijn bestelbus, die geparkeerd stond in de berm aan De Haverkamp. Ter hoogte van het elektriciteitshuisje daar kwamen de daders vanuit de bosjes op hem afrennen. Ze hadden allebei een honkbalknuppel en sloegen hem onder meer hard op zijn hoofd. Het slachtoffer liep onder andere een schedelbreuk op. Hij heeft van één van zijn belagers een beschrijving kunnen geven.

Die dader heeft een donkere huidskleur en is naar schatting achterin de 20. Hij heeft kort zwart haar, is rond 1.80 meter lang, heeft een smal postuur en droeg tijdens de aanval vermoedelijk een zwarte jas.

MOTIEF Hoewel de 27-jarige man is beroofd van zijn telefoon, gaat het mogelijk niet om een 'gewone' straatroof. Door het extreme geweld houdt de politie het scenario open dat het om een persoonlijk op het slachtoffer gerichte aanval gaat. Het is mogelijk dat de twee daders een tijdje op de man hebben gewacht daar aan de Haverkamp.

Kort voor de ernstige mishandeling reed op De Haverkamp een auto langs de kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente. De politie komt graag in contact met de inzittende(n) en met iedereen die informatie heeft over de auto en waarom die daar reed.

TELEFOON GEDUMPT De telefoon van het slachtoffer is later die ochtend teruggevonden langs de Postweg, dicht bij de oprit van de snelweg A30. Vermoedelijk hebben de daders het toestel daar gedumpt, waarna ze mogelijk via de snelweg verder zijn gevlucht.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en vraagt wie er iets gezien heeft van de mishandeling en/of de daders, mogelijk in combinatie met een voertuig. Ook wil de politie graag weten wie er in de auto zat(en) die die ochtend langs de Hervormde Kerk reed. Verder is alle informatie welkom die mogelijk betrekking kan hebben met deze mishandeling. Informatie doorgeven kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis) 0800-6070; via Meld Misdaad Anoniem (gratis) 0800-7000; of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) 079-3458999. Online een tip doorgeven kan ook.

Bron video: Opsporing Verzocht

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie