Afbeelding
Politie

Edese vast voor bloedprik-babbeltrucs

23 maart 2020 om 17:21 Misdaad

EDE Een 21-jarige vrouw uit Ede is aangehouden in verband met zeven babbeltrucs. Ook een 22-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van zogenoemde bloedprik-babbeltrucs. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

In oktober 2019 hield het de gemoederen flink bezig: een babbeltruc waarbij de daders zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Onder het mom van 'bloed prikken' verschaften zij zich toegang tot de woning van de slachtoffers, om ze vervolgens te bestelen van geld en pinpassen. Met deze weggenomen pinpassen werd er vervolgens bij verschillende banken geld opgenomen. Zondag en maandag werden de twee verdachten gearresteerd, op verdenking van betrokkenheid bij zeven van deze babbeltrucs.

ONDERZOEK De babbeltrucs vonden plaats in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven. De recherche van Utrecht startte in samenwerking met  de recherche uit Eindhoven en Politie Diemen Ouder-Amstel een groot onderzoek. Bij meerdere zaken was er beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten, waarna zij door onderzoek en herkenning geïdentificeerd konden worden. De verdachten worden woensdag 25 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Landelijk projectleider woninginbraak Sybren van der Velden: ,,Met het prikken van bloed werd door de daders een nieuwe grens overschreden in de babbeltrucs. De publieke verontwaardiging was groot. Het onderzoeksteam heeft goed werk geleverd. We zijn blij dat er nu twee verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voort gezet."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie