Afbeelding
Politie.nl

Politie onderzoekt melding van kinderlokker in Ede

15 april 2020 om 14:25 Misdaad

EDE De politie doet onderzoek naar een melding over een kinderlokker in de Edese wijk Rietkampen. Verontruste ouders schreven vorige week in een bericht op Facebook dat hun kinderen door een kinderlokker waren aangesproken.

,,De kinderen waren aan het spelen in hun hut en hij vertelde dat hij een speurtocht aan het doen was", schreven de ouders in het bericht. De politie werd ingeschakeld en is nu in gesprek met de melders. De politie kan niet bevestigen of zij aangifte hebben gedaan.

VERBAND In Kernhem werd vorig jaar ook melding gemaakt van een vermeende kinderlokker. ,,We onderzoeken altijd vergelijkbare meldingen", aldus politiewoordvoerder Marie-José Verkade. ,,Alleen over een verband kunnen we nog niets zeggen. Dat maakt deel uit van het onderzoek."

SIGNALEMENT De politie kan ook nog niet veel loslaten over het signalement van de man. ,,We zijn in gesprek met de melder en delen daarmee informatie waar nodig, maar we kunnen in verband met het onderzoek verder geen details delen. We onderzoeken de mogelijkheden om de identiteit te achterhalen en dat heeft nu onze volle aandacht."

DIGITALE MIDDELEN Verkade raadt ouders aan om in gesprek te gaan met hun kinderen over de omgang met vreemden. ,,Je kunt je kind bijvoorbeeld uitleggen dat er risico's aan zitten als je met een vreemde weggaat en dat je dit niet moet doen." Ook zijn er volgens Verkade verschillende digitale middelen die ouders kunnen inzetten. ,,Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld een telefoon of een speciaal horloge waar een noodfunctie in zit. Of leer je kind om te speeddialen als er iets aan de hand is."

Volgens Verkade is de politie ook alert op dit soort situaties. ,,We zijn sowieso actief in de wijk en op straat aanwezig. Dit soort meldingen worden gedeeld met de collega's van het team en die nemen dat weer mee in de surveillance."

Ouders die vragen of twijfels hebben over iets dat hun kind overkomen is, kunnen contact opnemen met het zedenteam van de politie via 0900-8844.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie