Afbeelding
Jeroen van der Veer

Bestuurder met drugs op en ongeldig rijbewijs aangehouden in Ede

26 mei 2020 om 07:08 Misdaad

EDE De politie Ede had eind vorige week de handen vol aan een bestuurder die pas na herhaaldelijk vragen een ongeldig rijbewijs kon laten zien. Bij controle bleek de man ook nog onder invloed van drugs. 

De politie kreeg de bestuurder donderdagnacht rond 04.15 uur in het vizier, op de Dr. Willem Dreeslaan in Ede. Het voertuig viel op vanwege een ,,rode gloed die onder het voertuig vandaan kwam", zo laat de politie weten. Agenten gaven de man een volgteken en bekeken het voertuig van dichtbij. De rode gloed kwam van de uitlaat af. ,,Die was gloeiend heet, geen goed voorteken...", aldus de politie. 

De agenten spraken de bestuurder aan op dit gebrek aan de auto en roken een alcohollucht. ,,Wij namen een blaastest af en de uitslag was 'P/A'." Ondertussen werd ook naar het rijbewijs van de bestuurder gevraagd en pas na meerdere keren vragen om een rijbewijs of identiteitsbewijs, kon de man hen een rijbewijs overhandigen. Het rijbewijs was echter voor diverse categorieën ongeldig verklaard, waaronder categorie B, die nodig is voor het besturen van een personenauto. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau. 

Op het politiebureau bleek dat de man al twee keer eerder was aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, in combinatie met rijden onder invloed van alcohol en drugs. Daarom werd op het bureau nog een speekseltest afgenomen, die positief testte op amfetamine/XTC.

Het voertuig is, in overleg met de officier van Justitie, in beslag genomen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie