Afbeelding
Politie

Afval gedumpt in Bennekom; politie houdt verdachten staande

23 september 2020 om 14:10 Misdaad

BENNEKOM Op de Kooiweg in het buitengebied van Bennekom werd woensdagochtend vanuit een vrachtwagentje afval gedumpt. Een getuige die het tafereel gadesloeg maakte foto’s van het afval, belde 112 en bleef de vrachtwagen met daarin de verdachten volgen. Door snel schakelen kon de politie de vrachtwagen met daarin twee mannen staande houden.

door Ted Walker

Uit het verhoor dat later volgde bleek dat het ging om een dumping van bedrijfsafval. Wanneer een particulier afval dumpt levert dit een overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening op en kan een artikel uit de Wet Milieubeheer ten laste worden gelegd. Dit kan al forse boetes ten gevolge hebben. 

ECONOMISCH DELICT In het geval van een dumping door een bedrijf wordt een ander artikel uit de Wet Milieubeheer ten laste gelegd. Het gaan dan namelijk om een zogenoemd ‘economisch delict’; het bedrijf heeft economisch voordeel bij de dumping. De boetes die dan volgen zijn over het algemeen vele malen hoger. Naast een boete krijgen de dumpers de rekening voor het opruimen van het afval gepresenteerd. De twee verdachten werden na het verhoor weer heengezonden.

De Kooiweg in Bennekom
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie