Afbeelding
Politie

Edenaar (33) aangehouden voor bezit zwaar, illegaal vuurwerk

11 november 2020 om 16:57 Misdaad

EDE (ANP) De politie heeft deze week honderden kilo’s illegaal vuurwerk gevonden op meerdere plaatsen in Gelderland. De explosieven werden aangetroffen in containers en in een schuur. Er werden meerdere mensen aangehouden, waaronder een 33-jarige man uit Ede voor het bezit van 1150 stuks zwaar, illegaal vuurwerk. 

De Edenaar werd in de stad op heterdaad betrapt met het vuurwerk dat hij op een digitale berichtendienst te koop had aangeboden. Bijna 25 kilo hoogst explosief vuurwerk is door de politie in beslag genomen.

REGIO In containers aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen trof de politie 330 kilo illegaal vuurwerk aan. Een 50-jarige man uit de gemeente Nijkerk is aangehouden in verband met de vondst. De politie kwam de partij op het spoor na een anonieme tip.
Aan de Boutlaan in Herwijnen werden 600 cobra’s gevonden. Die lagen opgeslagen in een schuur. Een 25-jarige man uit die plaats is aangehouden. Ook daar leidde een anonieme tip tot de vondst.

De politie waarschuwt dat de opslag van illegaal vuurwerk in woonwijken gevaarlijk is voor de buurt. Mensen die gepakt worden met illegaal vuurwerk krijgen een strafblad.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie