De gokkast toen deze zondagmiddag werd aangetroffen op de hei.
De gokkast toen deze zondagmiddag werd aangetroffen op de hei. BDUMedia

Op Eder Heide aangetroffen gokkast blijkt gestolen uit hotel

Misdaad

EDE Het mysterie is opgelost: de gokkast die zondag op de Eder Heide werd aangetroffen is afkomstig van hotel De Paasberg in Ede. Daar werd in de nacht van eerste op tweede kerstdag ingebroken. ,,In eerste instantie had ik zoiets van: huh, hoe kan dat nou?” zegt directeur René van Middendorp-Claassen in een reactie. 

De dieven rolden de gokkast, die op een karretje stond, via de achterdeur van het hotel naar buiten. Daar tilden ze het apparaat in een personenauto. Dat is te zien op camerabeelden die inmiddels onderzocht worden. 

De schade aan het hotel valt mee en de dieven hebben behalve de gokkast geen andere objecten meegenomen. ,,Het is gek om te zien dat je gokkast weg is. Maar het personeel is er allemaal nog, er is niet gedreigd en er zijn verder geen andere rare dingen gebeurd”, zegt Van Middendorp-Claassen. De politie voert momenteel een buurtonderzoek uit. 

Veel rijker zullen de daders niet geworden zijn, gokt Van Middendorp-Claassen. ,,Vanwege corona wordt er een stuk minder gebruikgemaakt van de gokkasten. Ze hebben een hoop gesjouw gehad voor misschien een paar honderd euro. Veel meer zat er niet in.”

advertentie