De politieauto's werden elders geparkeerd
De politieauto's werden elders geparkeerd Ted Walker

Arrestatieteam houdt man aan in Ede

Misdaad

EDE Een ruzie in de relationele sfeer was de reden dat de politie donderdagmiddag en -avond in grote getalen aanwezig was in de Klaphekwijk in Ede. De mogelijkheid van een wapen in het spel maakte dat de agenten een zogeheten ‘zwaar vest’ droegen.

Door Ted Walker

De melding van de ruzie met daarbij de informatie dat er mogelijk een wapen in het spel was, kwam rond 17.00 uur bij de politie binnen. Met minstens vier auto’s reed men richting de woning waar het incident zich had afgespeeld. Daar parkeerden zij de auto’s in een andere straat om vervolgens te voet richting het incident te verplaatsen. Eenmaal in de omgeving van het incident vatte de groep van zeker zes agenten op meerdere hoeken van de straat post. Na enige tijd posten en overleggen verlieten de agenten de straat weer. 

ARRESTATIETEAM Later op de avond, rond 22.15 uur, deed het arrestatieteam een instap in de woning waar de ruzie had plaatsgevonden. Een man werd bij die instap aangehouden. Of er een wapen werd aangetroffen is op dit moment niet duidelijk.

advertentie
advertentie