Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker - WH

Grote controle-actie op Edese vakantieparken

Misdaad

EDE Op recreatieterreinen in de gemeente Ede gebeurt aanzienlijk meer dan alleen recreëren. Dat blijkt uit een grote controle-actie die de gemeente Ede de afgelopen weken hield met de politie, Openbaar Ministerie en de provincie. Daarbij werden onder meer meerdere personen onder verdachte omstandigheden aangetroffen en moesten twee openstaande boetes contant betaald worden.

,,De aanhoudingen van de afgelopen maanden zijn voor de gemeente Ede aanleiding om een aantal controles uit te voeren op wie er precies op de parken verblijven en met welk doel”, meldt de gemeente in een persbericht. De actie van gemeente, politie, OM en provincie werd uitgevoerd op de recreatieparken Bospark, Scheleberg en de Goudsberg. Daarbij werd onder meer een aantal personen aangetroffen met antecedenten op het gebied van drugs, huiselijk geweld, en andere activiteiten. 

ONDER INVLOED Ook werd een ongeldig kenteken op een voertuig aangetroffen, werden verschillende boetes uitgeschreven vanwege rijden zonder rijbewijs en een boete vanwege het niet op eerste vordering  tonen van identiteitsbewijs, werd iemand aangetroffen die zwaar onder invloed was van verdovende middelen en daarnaast personen met twee openstaande CJIB-vordering die contant betaald moesten worden.

Verder is er een corona-feest beëindigd en zijn meerdere personen aangetroffen onder verdachte omstandigheden, waaronder twee minderjarigen. Ook is geconstateerd dat veel recreatieobjecten voor niet-recreatief gebruik worden gebruikt, waaronder wonen en huisvesting van arbeidsmigranten / arbeidskrachten uit Oost-Europa.

‘ONTOELAATBAAR’ De afgelopen maanden is het meerdere keren voorgekomen dat criminelen aangehouden zijn op of rondom een vakantiepark. Gebleken is dat criminelen de parken regelmatig gebruiken als toevluchtsoord voor hun activiteiten. Burgemeester René Verhulst: ,,Ik vind dit ontoelaatbaar. De parken zijn om vakantie te vieren en te recreëren, dan is het niet de bedoeling dat je in aanraking komt met criminelen. Ik spreek dan ook nadrukkelijk de verhuurders van vakantiehuizen aan om goed te checken aan wie ze hun vakantiehuis verhuren. Door hier aandacht voor te hebben maak je het mensen met slechte intenties al moeilijker om voor een vakantiepark te kiezen.”

,,Toerisme en recreatie zijn in de gemeente Ede een belangrijke economische sector”, vervolgt de gemeente. ,,De kwaliteit van de meeste recreatieparken is dan ook goed. Bij parken waar deze kwaliteit onder druk komt te staan door criminele activiteiten wordt ingegrepen met controles.” De controles werden uitgevoerd door een zogenaamd interventieteam van het Ariadneproject van de provincie Gelderland.

advertentie
advertentie