Afbeelding
Wijkagenten Bennekom

Bijzondere hennepkwekerij op bijzondere locatie in Bennekom

25 maart 2021 om 17:01 Misdaad

BENNEKOM Voor het eerst sinds 2017 is er in Bennekom een hennepkwekerij aangetroffen. Dat melden de Bennekomse wijkagenten. De vondst werd woensdagmiddag gedaan, op een bijzondere locatie.

,,Je leest wel eens vaker in de krant dat er een hennepkwekerij op een bijzondere plek is ontdekt. Bennekom heeft sinds gisteren ook zo’n plek”, melden wijkagenten Jeannette Terlouw en Sander Veldhuizen van Bennekom.

De politie kreeg woensdag de melding dat een duidelijke wietlucht was te ruiken rond het pand. Agenten hebben daarop een onderzoek ingesteld waarbij ook zij een sterke hennepgeur roken. ,,Toen de collega’s bij het pand aanklopten, ging er via de achterzijde een persoon vandoor. Deze persoon hebben ze verderop staande kunnen houden.”

In het pand vervolgens, werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. ,,In de ruimte stonden zowel volwassen planten als stekjes. Deze zijn allemaal vernietigd, de persoon is aangehouden en de politie doet verder onderzoek.”

Wat de plek van deze kwekerij nou zo bijzonder maakt? ,,De kwekerij bleek in de oude politiepost van Bennekom te zitten. Sinds de reorganisatie van de politie maken we geen gebruik meer van dit pand. De politie is dus geen eigenaar van dit pand”, verduidelijken de wijkagenten. ,,Sinds 2017 is dit de eerste hennepkwekerij die de politie heeft aangetroffen in Bennekom.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie