De prullenbak in de omgeving van de Laarwoud in Ede.
De prullenbak in de omgeving van de Laarwoud in Ede. Ted Walker

Geen gevaarlijke stoffen aangetroffen op twee ‘verdachte’ locaties in Ede

2 april 2021 om 18:50 Misdaad

EDE De brandweer is vrijdagavond op twee locaties in Ede druk geweest met verdacht wit poeder. Zowel bij een distributiecentrum van PostNL aan de Dieselstraat als bij een brievenbus en prullenbak aan de Laarwoud in de Edese wijk Kernhem, werd onderzoek gedaan. Na anderhalf uur bevestigde een brandweerwoordvoerder dat het niet ging op een gevaarlijke stof.

De eerste melding van de incidenten werd gedaan door PostNL zelf. In Kernhem werd het gebied rond de bak en brievenbus ruim afgezet. Het poeder bleek later ook op onder meer een auto, een bruggetje en een schoolplein te liggen. Na ruim een half uur onderzoek besloot de brandweer te vertrekken.

Aan de Dieselstraat werd onderzoek gedaan in onder meer een auto van een medewerker van PostNL. De medewerker had de brievenbus op de Laarwoud geleegd. Rond 19.50 uur, een kleine twee uur na de eerste melding, vertrok de brandweer ook daar.

Uit onderzoek bleek het niet te gaan om een verdachte stof, om welk poeder het wel ging kon de brandweer vrijdagavond niet zeggen.

De brandweer controleert de auto op de Dieselstraat.
Afbeelding
Op meerdere plekken in de Edese wijk Kernhem lag het poeder verspreid.
Op meerdere plekken in de Edese wijk Kernhem lag het poeder verspreid.
Op meerdere plekken in de Edese wijk Kernhem lag het poeder verspreid.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie