Afbeelding
AberMedia

Lunteraan en Barnevelder vast voor belagen persfotografen

21 april 2021 om 12:36 Misdaad

LUNTEREN De twee personen die dinsdag aangehouden zijn wegens het belagen van persfotografen in Lunteren zijn een 21-jarige man uit Barneveld en een 34-jarige man uit Lunteren. De betrokkenheid van een Barnevelder is een nieuw vrijgegeven feit. 

De twee zitten nog vast, het onderzoek loopt nog. De politie probeert ,,de aanleiding en toedracht” van het incident te achterhalen, aldus een politiewoordvoerster woensdag. Meer wordt op dit moment niet bekendgemaakt door de politie.

Het incident gebeurde op maandagavond, toen de fotografen reageerden op een melding van een autobrand. Ze wilden vanaf de openbare weg foto’s maken. Omstanders reageerden agressief, bedreigden de fotografen en sloegen met stokken op de grond om ze weg te jagen, aldus de politie.

De fotografen namen afstand en volgens de politie ging een van hen voor zijn eigen veiligheid terug naar zijn auto. Die auto werd kort daarop met een shovel in een sloot geduwd. De fotograaf en zijn vriendin raakten bekneld en werden door de brandweer uit de op zijn kop terechtgekomen auto bevrijd. Deze persfotograaf heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag of moord.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie