Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Politie-achtervolging eindigt in Otterlo; man aangehouden

7 mei 2021 om 11:27 Misdaad

OTTERLO De politie heeft woensdagavond laat na de achtervolging van een gestolen auto in Otterlo een 25-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. 

De politie kreeg rond 22.45 uur een ANPR-melding (automatische kentekenplaatherkenning) dat op de snelweg A50 tussen Apeldoorn en Arnhem een gestolen voertuig was gesignaleerd. De auto was begin deze week gestolen in Eindhoven. 

Volgens de politie negeerde de bestuurder een stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet over de provinciale weg N310 van Schaarsbergen richting Otterlo. De bestuurder bleef stoptekens negeren en de politie constateerde meerdere snelheidsovertredingen. Bovendien reed hij met zijn wagen tegen een politieauto in een poging om te ontkomen. Er raakte niemand gewond.

Uiteindelijk kwam het gestolen voertuig aan de Van Broekhuyzenstraat in het centrum van Otterlo tegen een lantaarnpaal tot stilstand, waarna de bestuurder te voet vluchtte. ,,Na een achtervolging te voet is de verdachte in een woning aangehouden’’, aldus de politie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie