Afbeelding
Politie

Fietsendief in de kraag gevat bij winkelcentrum Stadspoort

8 november 2021 om 10:17 Misdaad

EDE Bij winkelcentrum Stadspoort is afgelopen vrijdag een verdachte aangehouden voor een poging tot fietsendiefstal. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij met een valse sleutel een fiets probeerde te openen.

De politie was voorafgaande aan de aanhouding al op de hoogte van de verdachte. Deze maakte eerder op de dag een foto van de gestalde fiets en vertrok daarna op een andere fiets. In de tussentijd meldde een benadeelde bij de politie dat haar fiets zojuist was gestolen. Bij aankomst werd de verdachte niet meer aangetroffen.

,,Omdat er een foto gemaakt was van een andere fiets, wisten wij dat de verdachte terug zou komen om ook deze fiets te stelen", aldus de wijkagent. ,,Er was weinig personeel in dienst, daarom besloot ik het buurtpreventieteam te vragen om bij deze fiets te posten."

Na enige tijd kwam de verdachte terug om de gefotografeerde fiets te openen met een valse sleutel. Daarop kon hij aangehouden worden. 

Het was de afgelopen tijd vaker raak in de buurt van het winkelcentrum. De afgelopen maand werden volgens de wijkagent vijf fietsen gestolen. Het ging voornamelijk om diefstal van elektrische fietsen ter hoogte van de Jumbo. ,,Hopelijk is het nu afgelopen met de fietsendiefstallen in de Maandereng", aldus de wijkagent.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie