Afbeelding
AberMedia

Grote politie-inval op Klomperweg in Lunteren

19 december 2021 om 12:15 Misdaad

LUNTEREN De politie heeft zondagmorgen met groot machtsvertoon een inval gedaan bij een bedrijf aan de Klomperweg in Lunteren. Mogelijk was op het terrein een drugslaboratorium gevestigd, maar de politie wilde dat tot begin maandagmiddag niet bevestigen.

De politie maakte onder meer gebruik van twee gepantserde voertuigen voor personenvervoer. Deze zogenoemde Bearcats vertrokken rond 9.30 uur vanaf het Hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg in Barneveld naar Lunteren. Eén van de Bearcats reed aan de Klomperweg dwars door een elektronisch toegangshek.

DRUGSLAB Bij de inval waren dertig tot veertig zwaar bewapende agenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) betrokken. De LFO komt volgens informatie op de website van de politie meestal in actie op plekken waar een drugslab wordt ontdekt en ontmanteld. 

AANHOUDING Voor zover nu bekend is op het terrein in Lunteren, waar meerdere woningen en bedrijfsgebouwen staan, een vrouw meegenomen naar het politiebureau.

De politie gebruikte zware rammen en kettingzagen om in de panden te komen. Verder werd een drone ingezet om van bovenaf de situatie te observeren. Ook was een eenheid van de LFO-brandweer ter plaatse. 

RECHERCHEURS Na de inval van de DSI arriveerden ook rechercheurs in burger voor onderzoek op het terrein aan de Klomperweg in Lunteren, tegenover de Hersteld Hervormde Kerk en nabij de Westzoom.

De afgelopen dagen zou al tweemaal een politiehelikopter boven Lunteren hebben gevlogen. Het terrein werd afgezet met zwarte schermen en is er een PD-unit geplaatst. PD staat voor plaats delict.

GRONDIG VOORBEREID Het Hulpverleningscentrum in Barneveld fungeerde zoals gezegd zondagmorgen als verzamelplek voor de politiemacht. De colonne met twee pantservoertuigen vertrok rond 9.30 uur en ging over de snelweg A30 naar de afslag Lunteren en vervolgens naar het terrein aan de Klomperweg. Onder meer hieruit blijkt dat het om een grondig voorbereide actie ging.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie