Een screenshot uit de video die in bezit is van de redactie.
Een screenshot uit de video die in bezit is van de redactie. BDUmedia

Auto verdachte dieseldiefstal vernield met verreiker

Misdaad

EDE Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag de auto van een mogelijke dieseldief vernield. Het incident vond rond 02.00 uur plaats op bedrijventerrein BT A12. Dat is te zien op videobeelden die in bezit zijn van de redactie van Ede Stad.nl.

Brandstofdieven werden daar op heterdaad betrapt door de eigenaar van de voertuigen waaruit ze aan het aftappen waren. Vervolgens is de auto vernield waarmee de dieven aan waren komen rijden. Het voertuig werd onder meer met een verreiker opgetild en ingedeukt. 

De auto is van een 21-jarige man uit Ede, tegen wie volgens de politie ter plaatse aangifte is gedaan van dieseldiefstal. Volgens de personen die aangifte hebben gedaan, zou de man de brandstof hebben ontvreemd van een bouwbedrijf dat in De Klomp aan het werk is. De politie heeft de aangifte opgenomen en de Edenaar zit vast voor verhoor, zo bevestigt een politiewoordvoerder.

Agenten hebben getuigen gesproken en de politie doet nog verder onderzoek, zo bevestigt de woordvoerder. Het is nog niet bekend of er vanuit de verdachte ook een aangifte volgt voor het vernielen van zijn auto.

Een screenshot uit de video die in bezit is van de redactie.
advertentie
advertentie