Afbeelding
AS Media

Man aangehouden aan de Cloeckendaal in Ede na melding over vuurwapen

17 maart 2023 om 07:34 Misdaad

EDE De politie heeft donderdagavond rond 21.15 uur een verdachte aangehouden aan de Cloeckendaal in Ede. Meerdere eenheden van de politie en leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) werden opgeroepen na een melding dat een persoon met verward gedrag een vuurwapen in huis zou hebben. 

De straat werd afgesloten in afwachting van een onderhandelaar en de DSI. Maar nog voordat de speciale eenheden ter plaatse waren, kwam de man zelf al naar buiten en kon hij aangehouden worden. Een politiehelikopter cirkelde korte tijd boven de wijk. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.

Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, is nog niet bekend. Politie Ede: ,,Vanavond kregen wij melding van een verward persoon. Deze persoon zou in een woning zitten en niet mee willen richting de crisisdienst. Ter plaatse veranderde de situatie snel, er zou mogelijk sprake zijn van een vuurwapen. Hierop met diverse eenheden, waaronder een hondengeleider, de woning en de omgeving daaromheen afgezet. Ook de politiehelikopter hing boven de wijk en hielp ons vanuit de lucht. Uiteindelijk de persoon veilig en zonder verwondingen uit de woning kunnen krijgen en overgebracht naar de juiste hulpverleners.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie