Afbeelding
Politie

Oplichter pint geld met gestolen pas in Bennekom: ‘Hopelijk zien we je snel’

24 maart 2023 om 14:59 Misdaad

BENNEKOM De politie heeft een foto gedeeld van een jongeman die in Bennekom geld pint met een gestolen pas. Zijn gezicht is nog geblurd, maar als de pinner zich niet snel meldt worden herkenbare beelden gedeeld.

,,Op dinsdag 14 februari heb je bij de Geldmaat aan de Kerkhoflaan in Bennekom geld gepind. Op zich niet zo gek, ware het niet dat deze pinpas kort daarvoor was buit gemaakt door een slimme oplichtingstruc te gebruiken”, meldt de politie. ,,De eigenaar van deze bankpas was namelijk gebeld door een zogenaamde ‘bankmedewerker’. Hij vertelde dat er iemand aan de deur zou komen om de pinpas en pincode op te halen. Vervolgens zien we op camerabeelden dat jij geld pint met diezelfde pinpas.”

,,We hebben je foto geblurd omdat je vermoedelijk minderjarig bent en we je de kans willen geven om jezelf te melden bij ons. Als je dit binnen een week doet, voorkom je dat we de beelden openbaar maken in het tv-programma Plaats Delict. Je mag je (eventueel samen met je ouder(s) of verzorger(s)) melden op het bureau, maar je mag ons ook bellen via 0900 8844. Vermeld daarbij het zaaknummer 2023071340. Hopelijk zien we je snel!”

,,Aan iedereen die deze post ziet: ken of herken jij deze jongeman die we nu nog hebben geblurd? Ook dan mag je ons tippen! Het nummer van de gratis tiplijn is 0800-6070.”


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie