Afbeelding
Ted Walker

Vrachtwagen raakt van N224 en verliest lading zand

4 februari 2020 om 10:34 Ongeval

EDE Op de N224 in Ede is dinsdagochtend rond 7.50 uur een vrachtwagen van de weg geraakt. Het ongeval gebeurde tussen de hectometerpaaltjes 41, 3 en 40, 8. De vrachtwagen was geladen met zand. Deze lading ligt voor een groot gedeelte op het fietspad vanuit Arnhem naar Ede. Het fietspad is daardoor afgesloten. Het is niet bekend waardoor de chauffeur van de weg is geraakt. Er is een vrachtwagen onderweg om de lading zand te bergen.

De verwachting is dat er rond 11 uur kan worden begonnen met de berging van de gekantelde vrachtwagen. Hiervoor zal de rijbaan vanuit de richting Arnhem worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse om en om over één rijbaan geleid. Een milieudeskundige komt tevens ter plaatse, er zijn vermoedens dat de dieseltank is leeggelopen in de grond. De deskundige gaat kijken hoe ver de grond moet worden afgegraven.

Er is een snelheidsbeperking ingesteld bij het laatste gedeelte van de N224, tussen de hectometerpaaltjes 41.3 tot 40.8. Daar mag 50 km per uur worden gereden. Hoe lang de hele afhandeling van het incident gaat duren is niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie