Afbeelding
Ted Walker

Zwangere vrouw met de schrik vrij bij aanrijding in Ede

Ongeval

EDE Op de N224 ter hoogte van de schaapskooi op de Ginkelse Heide vond maandagmiddag een kop-staartaanrijding plaats. Niemand raakte gewond. Een zwangere dame werd onderzocht in een toegesnelde ambulance. De trekhaak van een van de auto's werd door de Edese brandweer vakkundig gedemonteerd, zodat het gezin dat in die auto reed hun weg kon vervolgen.

Volgens omstanders moest de voorste auto hard remmen voor de auto voor hem die, kennelijk, plots besloot de parkeerplaats van de schaapskooi op te rijden. De voorste auto minderde op tijd vaart. Het voertuig daarachter kon echter een aanrijding niet meer voorkomen. In de voorste auto zaten een zwangere dame, een man en een klein kindje. Het ongeval werd hoog opgeschaald en ook de brandweer werd direct opgeroepen. 

Door de aanrijding was de trekhaak van de voorste auto dusdanig verbogen, dat het gezin niet verder kon rijden. Maar daar zag de Edese brandweer een mooie uitdaging in. Het had even wat voeten in de aarde, maar met een grote glimlach op het gezicht lukte het om de trekhaak los te krijgen. Ondertussen vermaakte het kindje dat in de voorste auto zat zich met een door de medewerkers van de ambulancedienst vervaardigde ballon van een onderzoekshandschoen. 

Uiteindelijk konden beide partijen na het uitwisselen van de nodige gegeven hun weg vervolgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie