Afbeelding
Ted Walker

Maaltijdbezorger aangereden op de Slotlaan in Ede

28 augustus 2020 om 19:45 Ongeval

EDE Op de Slotlaan in Ede vond vrijdagavond een aanrijding plaats tussen een personenbusje en een scooter. De opzittende van de scooter kwam hierdoor ten val. Hij werd onderzocht in een ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. In het busje raakte niemand gewond.

Volgens een getuige is de veranderde weg indeling debet aan het ongeval. ,,De pizzakoerier kwam vanaf de Hogerhorst en wilde linksaf de Slotlaan op. Het busje kwam vanuit de richting van het centrum en wilde rechtdoor. Hij reed daarbij op de rechter rijbaan. Voorheen was die baan voor rechtdoor en de twee linkerbanen waren voor linksaf. Maar nu is alleen de middelste baan voor rechtdoor. De bestuurder dacht dus dat hij groen licht had om rechtdoor te rijden maar bevond zich op de rijbaan voor rechtsaf.’’

De twee partijen zouden elkaar niet vol hebben geraakt. De scooterrijder schampte het busje met zijn knie tijdens een uiterste poging het busje te ontwijken. ,,Ik maak me wel zorgen’’, zegt de getuige. ,,Dit is niet het eerste ongeval na de wijziging van de situatie. Het gaat vaak net goed, en gelukkig is deze jongen ook niet zwaar gewond, maar ik ben bang dat het een keer echt fout gaat doordat veel mensen automatisch naar de rechter rijbaan gaan om rechtdoor te rijden’’, aldus de getuige.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie