Afbeelding
Ted Walker

Schaderijder in Ede reed met ongeldig verklaard rijbewijs

18 juni 2021 om 09:21 Ongeval

EDE De man die woensdag schade reed in Ede, de plaats van het ongeval verliet en zich even later verzette tegen zijn aanhouding bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dat laat Ruud Visser, woordvoerder van de politie desgevraagd weten.

door Ted Walker

Het gaat om een 44-jarige man uit Barneveld. Nadat hij een tweede, eenzijdig ongeval veroorzaakte op de Rubensstraat in Ede wilden toegesnelde agenten de man aanhouden, maar daar werkte hij niet aan mee. ,,De collega’s wilden hem aanhouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs’’, legt Visser uit. ,,Eenmaal op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan een blaastest. Ook de bloedproef, de volgende stap in het proces, weigerde hij.” 

,,Die weigering is naast het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs een afzonderlijk strafbaar feit”, vervolgt Visser. ,,De boetes/straffen die daarvoor worden gegeven zijn niet mals en veelal hoger dan als iemand wel meewerkt aan een ademtest of bloedproef. De Officier van Justitie zal zich verder buigen over de zaak.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie