Afbeelding
AberMedia

Jongen (14) komt om bij ongeval met buggy in Lunteren (update)

17 juli 2021 om 12:24 Ongeval

LUNTEREN Een 14-jarige jongen uit de gemeente Barneveld die als passagier in een buggy zat, is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding op de Renswoudsestraatweg in Lunteren. De buggy werd bestuurd door een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede, hij raakte niet gewond. 

Vrijdag meldde de politie dat het om een 20-jarige bestuurder ging, maar dat is zaterdagmiddag gecorrigeerd. ,,We betreuren het zeer dat onze eerdere tweet onjuiste informatie bevatte. Het is nog onduidelijk hoe de aanrijding kon gebeuren. Daar doen we op dit moment onderzoek naar'', aldus de politie zaterdagmiddag. 

Het ongeval gebeurde vrijdag rond 15.50 uur op de weg tussen Barneveld en Renswoude, op Lunters grondgebied, toen de buggy door nog onbekende oorzaak in botsing kwam met een bestelbus met aanhanger. De bestuurder van de bedrijfsbus, een 26-jarige man uit de gemeente Oldebroek, bleef ongedeerd. 

Een buggy is een open voertuig op vier wielen en lijkt op een quad. In de meeste buggy’s passen twee personen. Personen met een autorijbewijs mogen met het wagentje de weg op zolang het voertuig een geregistreerd kenteken heeft.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie