Afbeelding
@tedxmedia - William Harthoorn

Zwaargewonde bij ongeval met vrachtwagen op A30

Ongeval

EDE Bij een ernstig ongeval op de snelweg A30 is woensdagmorgen een persoon zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Twee anderen raakten ook gewond. Als gevolg van het ongeval was de snelweg vanaf Ede-Noord in de richting van Lunteren enkele uren dicht.

Rond 05.45 uur gebeurde tussen Ede en Lunteren in de mist een ongeval. In de file daarvan knalde een tankauto achterop een busje dat daardoor zelf ook een ander busje raakte. De weg werd daardoor volledig afgesloten voor verkeer. De klap en ravage was enorm. In beide auto’s zaten twee personen.

De hulpdiensten zijn meteen ter plaatse gekomen, ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Het ernstig gewonde slachtoffer is rond 06.25 uur onder begeleiding van de trauma arts naar het ziekenhuis vervoerd. Ook het tweede slachtoffer uit de witte auto is naar het ziekenhuis gebracht. Ook een man uit de zwarte auto is naar het ziekenhuis gebracht met spoed, een tweede inzittende van dit voertuig raakte niet gewond. De bestuurder van de tankauto is aangehouden.

De VOA van de politie is ter plaatse om onderzoek te doen. Verkeer richting Amersfoort kan vanaf knooppunt Maanderbroek de omleiding volgen. Omstreeks 09.30 uur ging de weg weer open.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie