Afbeelding
@tedxmedia

A12 bij Ede afgesloten na ongeval met tractor en vrachtwagen

Ongeval

EDE Op de A12 bij Ede heeft woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden met een tractor en een vrachtwagen. Daardoor is de weg in de richting van Veenendaal compleet afgesloten. Het ongeval heeft net onder het viaduct ter hoogte van Cafetaria ‘t Pakhuis plaatsgevonden. Als gevolg van de aanrijding loopt ook de Schutterweg vol met verkeer. 

,,Er zijn drie inzittenden van de tractor gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis", meldt de politie. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht. De Verkeersongevallenanalyse is ter plaatse. Zij zouden aldaar ook foto’s maken van een zwarte Volvo.

De vertraging voor weggebruikers tussen Ede en Veenendaal is opgelopen tot bijna een half uur. Aan de andere kant van de weg staat een file door kijkers. Het was op de A12 al zeer druk vanwege de afsluiting van de A1. Die weg was van en naar Stroe afgesloten vanwege het boerenprotest. Rond 16.00 uur trokken de boeren met hun landbouwvoertuigen huiswaarts.

VERBODEN In verband met het boerenprotest liet de politie eerder al weten dat het ook vanmiddag verboden is om met trekkers op de snelweg te rijden. ,,Dat hebben we al nadrukkelijk gedeeld, onder andere met de organisatoren van het boerenprotest. We zien dat het toch massaal gebeurt en dat veroorzaakt gevaarlijke situaties en enorme hinder", aldus de politie. 

,,Uiteraard monitoren we de uitloop van de manifestatie. Het is niet mogelijk om alle trekkers van de snelweg te geleiden, maar daar waar het kan en veilig is, treden we handhavend op tegen overtredingen. Met name bij excessen, zoals met meerdere voertuigen naast elkaar de snelweg blokkeren en bij het blokkeren van de vluchtstrook."

Afbeelding
Afbeelding
advertentie