Afbeelding
@tedxmedia - Kees van Kooten

Grote schade bij aanrijding in Ede

Ongeval

EDE Op de N224 nabij de op- en afrit van de A30 Ede Noord heeft donderdagavond een aanrijding tussen een bedrijfsbusje en een vrachtwagen plaatsgevonden. Daarbij raakte niemand gewond. De schade aan beide voertuigen daarentegen was groot. De chauffeur van de vrachtwagen kon de cabine alleen verlaten via het bijrijdersportier.  

Het bedrijfsbusje kwam uit de richting van Ede gereden terwijl de vrachtwagen vanuit de richting van industrieterrein De Kievitsmeent kwam. Toen de vrachtwagen vanaf de N224 de oprit van de A30 op wilde rijden ging het mis. Volgens omstanders kon het ongeval gebeuren doordat de bestuurder van het bedrijfsbusje het rode verkeerslicht negeerde. Of dat daadwerkelijk zo is, dat onderzoekt de politie.

WEG AFGESLOTEN De N224 werd vanuit de richting van Ede afgesloten. Daarnaast werd ook de oprit naar de A30 in de richting van de A12 afgesloten. Van beide bestuurders werd een ademtest afgenomen, daaruit bleek dat zij niet onder invloed van alcohol waren. Een berger heeft het bedrijfsbusje en het trekkende voertuig van de combinatie geborgen. De aanhanger van de vrachtwagencombinatie is achter een andere truck aangekoppeld.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie